måndag 28 februari 2011

O-ringar

Just nu består mitt kök endast av fyra kala väggar, eller inte ens det rättare sagt. Har ett stort hål mellan köket och hallen. Så snart det nya köket är på plats så är det dags att packa upp den nya symaskinen. Under tiden kan jag bara drömma om alla projekt jag skall sätta igång med. Sy mössor, napphållare, fler elefanter, förkläden, kläder m.m.

Idag lade jag en beställning på röda silikon o-ringar från Barbara på Pyssel Retrotyger Inspiration.


Fick en avi i brevlådan häromdagen och sprang genast iväg och hämtade hem mina nya färgglada metallknappar.


söndag 27 februari 2011

Give away hos Gekko

Missa inte att titta in hos Gekko. En inspirerande blog som just nu har en give away tävling.

onsdag 23 februari 2011

Elefantbebis

En ny elefantbebis är född. Den här lilla gul/rosa skapelsen ska få flytta hem till söta Greta på fredag.



söndag 20 februari 2011

Happy Stacker Ring Toy

Min Happy Stacker är färdigsydd!! Blev riktigt nöjd. Olivers favorit är pinnen i mitten. Precis som han har på samma slags leksak han har i plast.

Mönstret kommer från Heather Bailey. Alla tyger utom på den minsta ringen kommer från Panduro. Rostyget på den minsta är från Ohlssons Tyger.









Tyger

Jag har börjat shoppa på mig lite tyger så smått. Här är lite bilder på de jag köpt hem än så länge. Fler flicktyger kommer att komma.

Biltyget samt fordonstyget är interlock och skickades från Hong Kong. Uggletyget är också interlock men skickades från USA.

De två fantastiska cupcakes tyger köpte jag i NY från B&J Fabrics. De är bomullstyg från Robert Kaufman. Funderar på om det inte ska bli några förkläden av detta.

Lite mer av vad jag tidigare sytt

Fick önskemål om att jag borde lägga ut lite bilder på handdukar jag har broderat. Redan innan Oliver föddes hade jag broderat lite söta ord på handdukar till skötbordet. Ett väldigt lätt och enkelt sätt att göra en tråkig handduk rolig.

Andra omgången skötbordshanddukar till Oliver

Fräschade upp skötbordet med lite nytt tyg. Mörkgrått tyg med vita prickar från Ohlssons Tyger

Vem kan ana att det är en handduk från IKEA för 2 kr?!


Dessa handdukar var en gåva till Tora på hennes baby shower
Broderat badlakan till Theo

Broderat badlakan till Engla
Dessa sydde jag till Daniella på CreaNails. Typsnittet och färgerna är samma som hennes original logga.

Jag har fick ärva en jättefin spjälsäng till Oliver från min far och hans fru. Den har tidigare använts till hennes barnbarn. Jag piffade till spjälskyddet med lite nytt tyg samt sydde på två praktiska fickor för nappar. Dessa broderade jag två olikfärgade nappar på. Perfekt ställe att förvara nappar på så att dom alltid finns till hands under natten. Min förhoppning är att Oliver själv kommer att kunna plocka fram en när han blir lite äldre.


lördag 19 februari 2011

Symässan

Idag har jag spenderat några timmar på symässan. Är numera stolt ägare till en Janome Baby lock imagine (en overlock maskin). Längtar tills jag har lärt mig alla funktioner och får hem maskinen. Ska försöka åka och hämta den på tisdag.

Passade på att gå förbi JNY's monter där jag deltog i Gekko's mössa workshop. Sydde en fin vårmössa till Oliver i ljusblått tyg med vita fordon på. Ska sy en massa roliga mössor så snart namnlapparna kommer. Köpte även lite nya roliga tyger samt Gekko's mössmönster.

Min nya maskin!!

Mössan jag sydde under workshopen

Oliver i sin nya mössa

Mörkbrunt och rött tyg med fordon från JNYdesign samt grönt tyg med fordon från Mjuka tyger

Ljusblått och svart tyg med stjärnor samt grönt tyg med moln från JNYdesign





onsdag 16 februari 2011

Pimpad vagn

Jag har medvetet försökt hålla alla produkter med tecknade figurer till ett minimum från dess att min son föddes. Det kommer säkerligen en tid då han "kräver" att få sin favoritfigur på både det ena och andra.

När det var dags att shoppa lakan till barnvagnen så tyckte jag att det var svårt att hitta fina och lite annorlunda lakan så jag sydde ett gäng själv. Nu när liggdelen i vagnen är lagd åt sidan så har lakanen fått flytta in till sängen.

Tyg: Robert Kaufman, inköpt i New York

Tyg inköpt hos Textilcentrum i Sundbyberg

Tyg inköpt hos Textilcentrum i Sundbyberg

Tyg inköpt hos Textilcentrum i Sundbyberg

tisdag 15 februari 2011

Tygpåsen

En sak som jag har sytt mycket av under åren är tygpåsar. Blev inspirerad av den gamla hederliga gympapåsen. Det har blivit både resepåsar för underkläder och skor samt påsar till mina vänners barn.

Här kommer ett par exempel...







Jag kommer utan tvekan att ha sytt en till min son som han kan ha sina extra kläder i på förskolan. Alltid lär det reta någon annan mamma att man hinner vara så pysslig som småbarnsförälder :)

En liten tjej föddes

Dagen efter julafton valde Tora's lilla tjej att komma till världen. Oliver och jag fick äran att ganska tidigt få komma och hälsa på lilla söta Ester och hennes mamma. Självklart så hade vi med oss lite hemmagjorda presenter.



Filten är sydd i rosa velour på ena sidan och underbart uggletyg i interlock på andra samt med en mörkbrun jersey kant. Prydde även filten med min Pind logga.

Till mamma Tora hade vi med oss en ask turkisk peppartryffel. Dom har blivit väldigt populära bland mina vänner så dom bakas ofta hemma hos oss.

Elefanter

Blev så otroligt kär i dom här små elefanterna när jag hittade dem på Alla kan sy's hemsida. Skyndade mig till biblioteket för att låna boken "Sy mjuka djur" och sy mina egna. Jag har lagt in prasselpapper i öronen och en bjällra i kroppen.

Min första elefant, sydd till min son Oliver.
Denna gav jag bort idag till min vän Tora's lilla dotter Ester (7 veckor)
Min systerdotter Elin och jag sydde denna idag till hennes syster Alice.


måndag 14 februari 2011

Alldeles färsk

När mina vänner ligger i tankarna på att lägga ner sina bloggar så skapar jag min. Pind är min hobbyblogg där jag delar med mig av mina senaste alster, framförallt när det kommer till sömnad och bakning. Jag har så långt tillbaka i tiden jag kommer ihåg, alltid varit intresserad av att pyssla.

Jag började tidigt med att både sy och baka. Minns att jag som tidig tonåring sydde mina egna kläder. Det var enkla byxor i bomull och outfits i collegetyg, idag blir det mest sömnad till barn. Bakningen går också långt tillbaka. Började med sockerkaka och bullar och övergick så småningom till tårtor och chokladtryfflar.

Jag syr sedan ett par åt tillbaka på min Husqvarna Viking men skall utöka min maskinpark med en ny maskin i helgen. Symässan i Älvsjö hägrar. Troligen blir det en Janome Babylock Imagine 2. Jag längtar!! Har så mycket kreativitet som bubblar upp inom mig.

Väntar även med spänning på mina namnlappar som är på ingång från Worldwidelabel. Så snart dom är på plats kommer det att dyka upp alster till försäljning här på bloggen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...